Otvoren novi konkus za medjunarodni program Mladi eko-reporteri

Eko reporteri

Medjunarodni program “Mladi eko-reporter” danas je saopštio da je otvorio novi konkurs čija je tema “Energetska efikasnost”.

Prava na učešće u konkursu imaju svi mladi od 11 do 25 godina. Mladi eko-reporteri trebalo bi da istaknu probleme u životnoj sredini vezane za energetsku efikasnost, sa posebnim osvrtom na svoju lokalnu zajednicu i ukoliko je moguće daju rešenje za problem koji opisuju.

Ove godine baviće se se pitanjima poput značaja uštede energije, obnovljivih izvora energije, potreba za očuvanjem prirodnih resursa, menjanjem ljudskih navika u cilju uštede energije i sl.

Konkurs je otvoren do 1. februara 2019. godine, nakon čega će nacionalnižiri izabrati najbolje i nagradiće prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-25 godine) i svim kategorijama rada.

Pobednike nacionalnog konkursa očekuju nagrade i dalje internacionalnotakmičenje sa ostalim Mladim eko-reporterima iz 35 zemalja širom sveta gde se sprovodi ovaj program.

Više informacija o međunarodnom programu Mladi eko-reporteri, kao idetaljno upustvo za pravljenje reportaža i propozicije takmičenja možetenaći na stranici:  http://feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri/

Program Mladi Eko-reporteri je intelektualno vlasništvo međunarodne Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini iz Kopenhagena. Nacionalni operater programa u Srbiji je strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine. Program Mladi eko-reporteri u Srbiji podržalo je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“.