Otvoren konkurs za najbolji literani sastav „Najlepša reč mama“

Omladinski savet Niša raspisao je konkurs za najbolji literarni sastav na temu „Najlepša reč mama“. Konkurs je otvoren do 13. marta.
Konkurs za najbolji literarni sastav na temu „Najlepša reč mama“

Omladinski savet Niša raspisao je konkurs za najbolji literarni sastav na temu „Najlepša reč mama“. Konkurs je otvoren do 13. marta.

Pravo učešća imaju deca od sedam do 10 godina, koja su učenici niških osnovnih škola.

Sastav na zadatu temu u dva otkucana primerka kandidati treba da dostave Omladinskom savetu Niša na adresu Ulica vožda Karađorđa broj 16 (potkrovlje) 18.000 Niš.

Dostavljene radove ocenjivaće poznati dečji pisci Violeta Jović, Rusomir Arsić i Minja Ilijeva, koji u istom satavu rade već 20 godina, odnosno od početka rada ovog konkursa.

Biće nagrađeno 12 radova u kategoriji od prvog do četvrtog razreda, a njihovi autori dobiće knjige, diplome i pravo na jednogodišnje korišćenje usluga Narodne biblioteke. Uz to, najbolji radovi biće publikovani u Zborniku radova .

-Ovo je 20. po redu i najstariji konkurs koji se u našem gradu organizuje za decu, odnosno učenike osnovnih škola u gradu i na seoskom području. Interesovanje je iz godine u godinu sve veće, te u proseku imamo od 1.500 do 2.500 učesnika po konkursu, poručuju organizatori.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telegona 018-522-405.

Pokrovitelj manifestacije je Niški kulturni centar, Gradska opština Pantelej i Gradska uprava za kulturu.