Osmi Forum mladih naučnika promoviše mlade matematičarke

Forum mladih naučnika

Humanitarna ogranizacija “Nađi Raula” iz Niša uz podršku Startuja organizuje osmi Forum mladih naučnika koji će se održati u utorak, 10. maja 2022. godine sa početkom od 11:30h u svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

Ovogodišnja tema Foruma mladih naučnika je “Dame u matematici, mislite da je nemoguće?” Slogan ovogodišnjeg foruma je “I ja imam pravo” a ideja organizatora je da pošalju poruku o važnosti ravnopravnosti dama u matetmatici.

Teodora Obradović i Ana Mitić, srednjoškolke iz Niša, gimnazijalka iz Kuršumlije Jana Dragović i maturantkinja Matematičke gimnazije u Beogradu Milja Jovanović diskutovaće sa publikom na temu žena u matematici.

„Ideja ovogodišnjeg Foruma jeste promocija devojaka u matematici. Kada smo odlučivali o temi samog Foruma, motivisale su nas reči čuvene matematičarke Marjam Mizarkani. Sa sigurnošću mogu reći da smo odabrali četiri heroine, prave mlade matematičarke.’’ – ističe Jovan Milić osnivač Foruma mladih naučnika.

Prisustvo ovom događaju je moguće uz prethodnu prijavu na sajtu humanitarne organizacije ,,Nađi Raula’’. Svi zainteresovani su pozvani da posete i podrže događaj.

Tradicija Foruma je da svake godine određena država predstavlja svoj obrazovni sistem, ove godine je to Srbija.