“Orlovi” večeras protiv Brazila kreću u pohod na “Boginju”

Foto: Marko Metlas/ Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Norveska, UEFA Liga nacija

Srbija večeras startuje na Svetskom prvenstvu protiv najuspešnije reprezentacije na Mundijalima, Brazila. Srbija i Brazil su se na Svetskim šampionatima sastali 5 puta, na kojima je Brazil bio dva puta uspešniji, dve utakmice su završene bez pobednika, dok je Srbija pobedila jednom.

Konačno! Počinje Svetsko prvenstvo i za “Orlove”. Dugo je naša publika očekivala ovaj duel. Brazil je u Katar stigao kao jedan od glavnih favorita za osvajanje, dok se naša reprezentacija mora zadovoljiti ulogom ekipa koje mogu da iznenade.

Sastali su se Brazil i Srbije čak 19. puta, dok na najvećoj sceni 5 puta. Na Mundijalima je Brazil uspešnija reprezentacija, sa dve pobede protiv Srbije, dve utakmice su završene nerešnim rezultatom, dok je Srbija trijmfovala jednom, u Montevideu 1930. godine.

1930: Jugoslavija – Brazil 2:1

1950: Jugoslavija – Brazil 0:2

1954: Jugoslavija – Brazil 1:1

1974: Jugoslavija – Brazil 0:0

2018: Srbija – Brazil 0:2

Večeras će biti dosta teško da se pobede “Žuto-plavi”, pre svega zato što verovatno u prvih 11 neće biti najboljeg strelca naše reprezentacije, Aleksandra Mitrovića, dok će njegovu ulogu morati da iznese mladi Dušan Vlahović. Na sve to se pojavila informacija da je Filip Kostić takođe povređen i upitno je da li će ga uopšte biti u sastavu.

Prognozirani sastav Srbije:3-4-2-1

Golman: Vanja Milinković-Savić

Odbrana: Strahinja Pavlović, Nemanja Milenković, Miloš Veljković

Vezni red: Darko Lazović, Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Andrija Živković

Ofanzivni vezni: Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić

Napad: Dušan Vlahović

Brazil dolazi sa najvećim ambicijama, preko Srbije kreću u pohod na šestu “Boginju. Za razliku od Srbije, Brazil nema većih problema sa povredama, te će na megdan Srbiji u punom sastavu. Prognozira se da će protiv “Orlova” sa čak 4 napadača.

Prognozirani sastav Brazila: 4-2-4

Golman: Alison

Odbrana: Aleks Sandro, Tijago Silva, Markinjos, Danilo

Vezni red: Kazemiro, Fabinjo

Krila: Vinisijus, Rafinja

Napad: Nejmar, Rišarlison

Nema dileme da nas očekuje spektakl u Kataru. Piksi će pokušati da izvede još koji trik protiv kolege Titea, kome neće biti nimalo lako, sa obzirom da su već pojedini favoriti “kiksnuli” na početku “Mundijala”.

Meč počinje u 20 časova, a direktan prenos biće na RTS-u.

Global Digital Clinik