Opština Medijana izdvaja milion dinara za nabavku raznih pića

Opstina Medijana
Opština Medijana Foto: gradjanin.rs

Uprava Opštine Medijana izdvojiće više od 580.000 dinara za nabavku raznih alkoholnih pića, dok će Skupština ove opštine dati više od 400.000 dinara za istu namenu. Među proizvodima, za koje su i Uprava i Skupština raspisale tendere su viski, vinjak, rakije, likeri, vina, i to sa tačno navedenim markama pića koje žele.

Prema pisanju “Južnih vesti”, na spisku alkoholnih pića koje i Uprava i Skupština Medijane planiraju da kupe jesu Chivas, Gorki list, Ballantines, voćni i likeri od čokolade i kokosa, rakije od dunje, jabuke i kajsije, viljamovka, lincura, Rubin vinjak, Tikveš, Chardonnay, Stobi,  kao i vina iz Vršačkih vinograda i vinarije Izba Jovanović.

Kako navodi ovaj portal, biće naručeni i sokovi od narandže, borovnice, breskve i jabuke, mineralna voda, negazirana voda, kao i mineralna voda u staklenoj ambalaži.

Tu su, kako se navodi, i pakovanja od po 100, 200 i 500 grama domaće kafe, potom kafa za automat, nes, instant kafa, mleko za kafu, čajevi, šećer kristal, šećer u kesicama, plastične čaše i kašičice za espreso.

Kako navode “Južne vesti”, jedino što se razlikuje jesu količine traženih artikala, pa je na primer Upravi  potrebno 5 viskija Ballantinesa Skupštini samo dve flaše.

Vrednost nabavke Uprave je 583.300, a Skupštine 416.600 dinara.

U tenderskim dokumentacijama se navodi da je isporuku potrebno obavljati sukcesivno i prema potrebama Uprave i Skupštine, kao i da ponuđači treba da na eventualni naknadni zahtev Uprave dostave uzorke proizvoda, pri čemu će komisija ocenjivati da li su oni odgovarajući.

Mesto isporuke za obe javne nabavke je magacin materijala za bife na prvom spratu Gradske opštine Medijana.