Održano takmičenje mladih gitarista “Medijanin dan gitare”

Medijanin dan gitare

Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji Udruženja građana „Iskra radosti“ u koncertnoj sali Muzičke škole u Nišu, održana je peta po redu, manifestacija „Medijanin dan gitare“.

Ova manifestacija, takmičarskog karaktera, realizovana u saradnji sa profesorima Muzičke škole u Nišu, okupila je 45 takmičara iz Leskovaca, Niša, Aleksinca, Paraćina, Gnjilana i Bujanovca.

Najbolji učesnici, podeljeni u četiri kategorije, od prvog razreda niže muzičke škole, do četvrte godine srednje muzičke škole, dobili su nagrade.

Po odluci tročlanog žirija, nagrađeni u svojim kategorijama su:
1-va kategotrija : Andrija Mladenović iz Niša
2-ga kategorija : Dušan Mrdaković iz Niša
3-ca kategorija : Darija Vučetić iz Paraćina
4-ta kategorija : Boris Milojević iz Niša
5-ta kategorija : podelili Andrej Paunović i Bogdan Radaljević iz Niša

Ovakvi događaji, prilika su da se ukaže na značaj, koji muzika ima. Muzika razvija sposobnost koncentracije, koordinaciju, kao i razvoj kreativnosti i individualnosti svakog deteta. Sviranjem se razvijaju komunikacija, entuzijazam, lični stil i samopouzdanje, poručio je direktor festivala, proslavljeni niški muzičar i pevač, Oliver Katić.

Gradska opština Medijana, u skladu sa politikom koju sprovodi, podržava mlade talenate u različitim oblastima, pa i u muzici, koja je jako važna za razvoj deteta, jer sviranje instrumenta razvija inteligenciju, stvarajući temelj na kojem se grade kasnije veštine.