Održan sastanak o pitanju priključenja struje u naselju 12. februar, niko od predstavnika roma se nije pojavio

sastanak

Danas je u Gradskoj kući održan sastanak na kome je trebalo da se reši pitanje struje u naselju „12. februar“. Sastanak je odložen jer se niko od predstavnika romske zajednice koja je protestom zahtevala razgovor nije pojavio.

Gradonačelnica Niša rekla je da je poziv za razgovor i dalje otvoren i da nije u redu što se predstavnici zajednice nisu pojavili dok 24 porodice već 5 meseci žive bez struje.

U Gradskoj kući okupili su se predstavnici Grada i članovi Elektrodistribucije sa namerom da reše postojeći problem, ali su napomenuli da je donošenje rešenja nemoguće ukoliko se glavni akteri ne pojavljuju, prenose Južne vesti.

Gradonačelnica je napomenula da je i odgovornost na romskoj zajednici, jer je nemoguće rešiti problem ukoliko računi za struju nisu uredno plaćeni i ukoliko je u pitanju nelegalna potrošnja.

Ljubiša Vučković u ime roma kaže da se na sastanku nisu pojavili jer nisu dobili zvaničan poziv. On napominje da su oni pismeno zatražili sastanak, a da u pismenoj formi nisu dobili poziv. Kaže i kako su sastanci do sada bili bezuspešni i da se Grad uvek poziva na Beograd.

On takođe napominje da su, kada su saznali da je sastanak zakazan za danas, tražili da se sastanak pomeri za jedan dan, ali priznaje da je greška što se niko nije pojavio u Gradskoj kući.