Odličan nastup u Sofiji i drugo mesto niških basketaša u kolicima

KKK Nais

Niški košarkaši u kolicima nastavljaju sa međunarodnim aktivnostima i uspesima. Oni su na 3×3 turniru u Sofiji osvojili drugo mesto.

Proteklog vikenda sa dve ekipe KKK Nais gostovali su na turniru basketa u kolicima koji se tradicionalno održava na jednom od centralnih sofijskih trgova – na platou Nacionalnog dvorca kulture. U konkurenciji ekipa iz Bugarske, Srbije i Grčke, „trojka“ u sastavu Dejan Šimandli, Nemanja Tadić i Filip Jovanović je osvojila drugo, dok Slaven Nonković, Aleksandar Dinić i Miljan Hadžović, poslednje peto mesto.

„Zahvalni smo našem bratskom klubu BKHU Levski na pozivu. Ekipa KKK Nais 1 je odigrala odlično, a reprezentativci Nemanja Tadić i Filip Jovanović potencijalno mogu da budu jedan ozbiljan i ubojit tandem. Imaće prilike za uigravanje u narednoj sezoni, očekujemo dosta od njih. Ekipa KKK Nais 2 je platila danak mnogim promašenim zicerima.“ – rekao je predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli.

Predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli, osvrnuo se na poteškoće koje su se desile pred put u Sofiju.

„Neigranje kapitena Bratislava Kostića koji nas je bodrio u Sofiji, te izostanak Aleksandra Marinkovića i Dušana Lazarevića, umanjio nam je šanse za bolji plasman. To je uticalo da obe ekipe KKK Nais na turniru u Sofiji igraju bez rezervnog igrača. Međutim, zadovoljni smo. Niko nije nezamenljiv.“ – objasnio je predsednik Šimandli.