Od ponedeljka u holu Doma zdravlja svakog dana preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja

dom zdravlja
Foto: Dom zdravlja Niš

Dom zdravlja Niš nastavlja sa akcijama posvećenim skrining programima. Kako se navodi na sajtu ove ustanove, od ponedeljka 16. avgusta svakog radnog dana u holu Doma zdravlja biće organizovane akcije posvećene skrininig pregledima.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je, kako se navodi iz ove ustanove, u cilju povećanja obuhvata stanovništva skrining pregledima, inicirao organizaciju akcija u holu centralnog objekta Doma zdravlja Niš.

“Počev od ponedeljka 16.08.2021. godine, svakog radnog dana u periodu od 08:00 do 11:00 časova i vikendom od 07:00 do 14:00 časova, građani će imati priliku da urade skrininge na: kardiovaskularne bolesti, dijabetes, depresiju, rak dojke, rak grlića materice i rak debelog creva”, navode iz Doma zdravlja.

U realizaciju ovih aktivnosti uključene su: Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za radiološku dijagnostiku, Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba za laboratorijsku dijagnostiku i Služba polivalentne patronaže.

Akcija je namenjena stanovnicima grada Niša i okoline. Ovom prilikom građani će imati priliku da provere svoje zdravstveno stanje bez uputa i čekanja.

Podsetimo, i tokom ovog vikenda u niškom Domu zdravlja u toku je akcija “Otvorena vrata”, gde svi koji žele mogu da obave pregled bez uputa i zakazivanja.