Od 36 prigovora opozicije, GIK Niš delimično prihvatila samo šest

izbori niš
Foto: Naissus.info

Od 36 prigovora na birački materijal predstavnika opozicije, Gradska izborna komisija u Nišu odbila je ili odbacila 29, šest prigovora je delimično usvojeno, a za jedno rešenje doneta je odluka o obustavi postupka, navedeno je u izveštaju koji je predsednica Gradske izborne komisije Danijela Milićević dostavila medijima.

U tabelarnom izveštaju navedeno je da je opozicija podnela osam žalbi na rešenja GIK, a svih osam GIK je odbacila kao nerazumljive.

Najveći broj prigovora opozicije odbačen je uz obrazloženje da je nerazumljiv, a manji broj je odbijen kao neosnovan.

Na osnovu prigovora opozicije koji su delimično usvojeni, rečeno je u saopštenju, Gradska izborna komisija donela je rešenja o ispravci zapisnika o radu biračkog odbora.

Predsednica Gradske izborne komisije Danijela Milićević istakla je u saopštenju za novinare, da je svim predstavnicima izbornih lista koji su podneli zahteve za uvid u izborni materijal, GIK Niš omogućio uvid.

“Otvoreno je i pregledano oko 160 džakova, odnosno izbornog materijala kao što su birački spiskovi, glasački listići i drugo. Za neka biračka mesta je vršen uvid od strane ovlašćenih lista različitih predstavnika i po tri puta”, naglasila je Milićević.

Ona je dodala da su sve odluke koje je donela Gradska izborna komisija grada Niša blagovremeno objavljene na internet stranici Republičke izborne komisije u skladu sa članom 88. Zakona o lokalnim izborima.

“Gradska izborna komisija još uvek radi i čeka sudske odluke po izjavljenim žalbama”, naglasila je Milićević.

Izvor: Beta

Global Digital Clinik