Od 1. septembra poskupljuju železničke karte, za kupovinu karte u vozu “kazna” 500 dinara

Foto: Srbijavoz

Kompanija Srbijavoz saopštila je da će od 1. septembra ove godine početi da važe nove cene karata za voz na svim relacijama. Tako će cena karte za regio voz u jednom smeru, od prvog septembra ove godine, na relaciji od Beograda do Niša koštati 1.200 dinara. Ukoliko kartu putnici ne budu kupili na blagajni, a uđu u voz, kondukter će im uz cenu karte naplatiti i naknadu u iznosu od čak 500 dinara.

Razlog za poskupljenje karata kompanija je navela to što već tri godine cene karata nisu menjane, kao i to što je tokom tri godine došlo do izmena tržišnih uslova, pre svega povećane cene energenata i rezervnih delova.

Ukoliko putnici budu kupovali kartu putem aplikacije Srbijavoza, imaće dodatnih deset odsto popusta na cenu karte.

Do sada je važilo pravilo da putnici koji uđu u voz bez karte kupuju iste kod konduktera. Ta praksa će se nastaviti, ali će putnici koji budu ušli na stanicama na kojima postoje blagajne a ne budu kupili kartu na istoj, kod konduktera prilikom kupovine morati da plate uz kartu i naknadu od 500 dinara.

„Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, te istu kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika. Za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu karte biće naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati“, navodi kompanija Srbijavoz u saopštenju.

Global Digital Clinik