Oboista Vladimir Vezenković koncertom sutra obeležava 40. godina rada

U organizaciji Niškog kulturnog centra,  u sali Simfonijskog orkestra, sutra će sa početkom u 19 sati biti održan koncert pod nazivom “I posle svega muzika”. Na ovaj način oboista Vladimir Vezenković obeležiće 40. godina rada, i svoj 65. rođendan.

Pored obeležavanja 40. godina rada, prvi oboista niškog Simfonijskog orkestra Vladimir Vezenković  sutra će na sa publikom proslaviti i svoj 65. rođendan, navode organizatori.

“Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati i na dan koncerta na samom ulazu u salu od 18 sati, po ceni od 400 i 250 dinara u zavisnosti od pozicije sedišta u sali”, saopštavaju iz NKC.

Vladimir Vezenković je čla tria „Macedoniko“, godinama je spoljni saradnik Makedonske i Sarajevske filharmonije, osnivač i rukovodilac duvačkog kvinteta „Niški solisti“. Solista i prvi oboista Niškog simfonijskog orkestra.

Solistički je nastupao skoro sa svim orkestrima u bivšoj Jugoslaviji, a sa Niškim Simfonijskim orkestrom bio je solista preko 20 puta, svirajući dela: Baha, Hendla, Vivaldija, Albinonija, Marčela, Čimaroze, Hajdna, Mocarta, Humla, Gusensa …
Gostovao u više država u svetu: SAD-u, Austriji, Italiji, Češkoj, Španiji, Bugarskoj, Grčkoj … Sarađivao sa vrhunskim dirigentima: ser Stenli Vilijams, Lorin Mazel, Hen van Linšoten, Ferster, Dudarova, Nikolajev, Dešpalj, Lajović , Simeonov, Čavdarski, Andreev …

Organizatori podsećaju na obavezno korišćenje zaštitnih maski za vreme boravka u zatvorenom prostoru.