Objavljeno je koji je trenutno najpopularniji modni brend na svetu

modni brend

Lyst je aplikacija za pretragu proizvoda poznatih modnih brendova koja na kraju svakog kvartala objavljuje svoj prestižan The Lyst Index izveštaj, u kome se može videti koji su modni brendovi i odevni komadi trenutno najpopularniji u svetu.

Koristeći podatke sa svoje aplikacije i sajta, koji na godišnjem nivou imaju oko 150 miliona posetilaca, ali i informacije o trendovima na Google-u i društvenim mrežama, ljudi iz kompanije Lyst prave svoju listu najpopularnijih modnih brendova. Na čelu ove liste već godinama je bio brend Gucci, međutim, treći kvartal 2021. doneo je promenu na vrhu. Poznata italijanska modna kuća je, naime, sada drugom mestu liste, dok je prvo mesto zauzeo modni brend Balenciaga.

Popularna modna kuća sa sedištem u Parizu je tako ostvarila veliki napredak na listi u izveštaju aplikacije Lyst, budući da je na kraju drugog kvartala ove godine bila šesta. Šta objašnjava rast popularnosti brenda Balenciaga u poslednja tri meseca?

Prema navodima iz izveštaja, pretraga za ovim brendom je skočila za čak 505% nakon Met Gale, na kojoj su se Kim Kardašijan i Rijana pojavile u odevnoj kombinaciji modne kuće Balenciaga. Par nedelja posle ove manifestacije, Balenciaga je predstavila svoju kolekciju proleće/leto 2022 na reviji u Parizu, na kojoj je prikazana specijalna epizoda Simpsonovih posvećena brendu. Ne sme se zaboraviti ni saradnja koju je Balenciaga ostvarila sa Kanjeom Vestom pred izlazak njegovog dugo očekivanog albuma Donda.

Sve ovo je uticalo da Balenciaga bude izabrana za trenutno najpopularniji modni brend na svetu. U produžetku možete videti kako se kotiraju ostale poznate modne kuće u prestižnom The Lyst Index izveštaju.

 1. Balenciaga
 2. Gucci
 3. Dior
 4. Prada
 5. Louis Vuitton
 6. Nike
 7. Bottega Veneta
 8. Versace
 9. Fendi
 10. Saint Laurent
 11. Moncler
 12. Burberry
 13. Valentino
 14. Off-White
 15. Loewe
 16. Alexander McQueen
 17. Givenchy
 18. Balmain
 19. Jacquemus
 20. Dolce & Gabbana

Izvor: City magazin