Obeležen Dan Vojske Srbije u Nišu

Dan Vojske Srbije obeležen u Nišu

Prikazom dela opreme i naoružanja i prigodnom svečanošću, pripadnici Vojske Srbije iz Garnizona Niš obeležili su na prostoru Spomen parka Bubanj  23. april, Dan Vojske Srbije. 

Uz muziku vojnog orkestra i svečani defile, Vojska Srbije u Nišu je obeležila svoj dan.

Minutom ćutanja na početku odata je počast poginulim i preminulim vojnicima između dva praznika.

Svečanost je bila idealna prilika da Nišlije izbliza vide opremu koju koriste pripadnici Vojske Srbije.

Dan Vojske Srbije, Bubanj
Dan Vojske Srbije, Bubanj

Najzanimljiviji deo programa bio je skok pripadnika 63. padobranskog bataljona, koji su nosili zastave Srbije, Vojske, Grada i svog bataljona.

Obeležavanju Dana Vojske Srbije prisustvovali su predstavnici niških gradskih opština, Srpske pravoslavne crkve, udruženja potomaka boraca i penzionisanih vojnih lica.

Komandant Garnizona Niš pukovnik Predrag Grbić podsetio je da se 23. april obeležava kao Dan Vojske Srbije u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka 1815. godine. 

Grbić je istakao da  su u protekloj godini pripadnici niškog Garnizona u potpunosti realizovali sve postavljene zadatke i stvorili uslove za unapređenje operativnih sposobnosti.

Dan Vojske Srbije obeležen u Nišu

“Maksimalnim angažovanjem svih pripadnika i profesionalnim odnosom potvrđujemo da je Vojska Srbije siguran činilac mira i stabilnosti i faktor odvraćanja od svih oblika ugrožavanja”, rekao je Grbić, dodajući da su državno rukovodstvo i Ministarstvo odbrane pokrenuli niz mera i aktivnosti na poboljšanju standarda pripadnika Vojske Srbije, kao i na opremanju i modernizaciji jedinica Vojske Srbije.

Dan Vojske Srbije obeležen u Nišu

“Vojnici su naš ponos i naše dostojanstvo. Oni su simbol naše snage i našeg trajanja”, rekao je Bulatović i zahvalio se u ime građana Niša na odličnoj saradnji između Grada Niša i Kopnene vojske čije je sediše u Nišu.

Global Digital Clinik