Novogodišnji dani u našem gradu: Kako će Niš izgledati tokom praznika?

novogodišnji dani
Foto: Arhiva

Program “Novogodišnji dani u Nišu” održaće se od 27. do 31. decembra na dve lokacije, Trgu kralja Milana i u parku kod ulice 7. juli, od 11 do 17 časova.

Iako nema organizovanog dočeka Nove godine, Nišlije će tokom pet dana imati prilike da kroz razne aktivnosti osete praznični duh. Program “Novogodišnji dani u Nišu” obuhvata:

Novogodišnji grad u parku kod ulice 7. juli

Kutija želja – radionica za izradu Novogodišnjih čestitki. Posetioci će ispisivati Novogodišnje poruke i želje i dobijati balone sa porukama koje doprinose turističkoj atraktivnosti grada i okoline.

Magija Deda Mraza – fotografisanje sa Deda Mrazom i vilenjacima, pored jelke u novogodišnjem ambijentu, uz simulaciju snega i audio-vizuelne efekte programa.

Ljubavna priča – dekorisana klupa za fotografisanje.

Vožnja Novogodišnjim fijakerom od 27 do 31.12, od 11 do 15 časova

Fijaker će ići kroz Park 7.juli. Besplatni vaučeri za vožnju se mogu preuzeti u TIC-u Obrenovićeva 38.

Na Trga kralja Milana Nišlije očekuje Novogodišnja šuma sa bazarom rukotvorina juga Srbije.

Očekuje vas uz promocija čajeva od lekovitog bilja i šumskih plodova okoline Niša i domaćeg kuvanog vina sa aromatičnim začinima. Atmosferi će doprineti muzika sa razglasa i novogodišnja dekoracija.

Na Novogodišnjem bazaru biće ponuđene rukotvorine 18 udruženja sa područja juga Srbije. Besplatni vaučeri za čaj i vino se mogu preuzeti u TIC-u Obrenovićeva 38.

Suveniri i rukotvorine ovih udruženje moći će da se kupi i od 1. do 15. januara na “Ulici suvenira” na Trgu kralja Milana.

Program je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka “Nurdor”.

“Kutija za prikupljanje priloga biće postavljena u TIC-u Obrenovićeva 38, a za vreme trajanja programa i u Parku 7.juli i na Trgu kralja Milana. Novogodišnji dani u Nišu su organizovani na promenadnom principu tako da neće biti okupljanja. Sve preporučene mere zaštite od virusa će se primenjivati” ističu iz TON-a.

Dostava hrane u Nišu