Novi online repertoar Lutkarskog pozorišta: Put kroz vreme i priča začarane princeze

Novogodišnji vremeplov

Lutkarsko pozorište pripremilo je novi online repertoar za najmlađu publiku. Ove nedelje čekaju Vas dve predstave: “Novogodišnji vremeplov” i “Začarana pahuljica”.

Pozorište lutaka Niš je sa početkom vanrednog stanja svoje predstave prenelo u online svet. Za najmlađu publiku nedeljama se na YouTube kanalu emituju predstave sa repertoara ovog pozorišta.

Publika će sutra moći da putuje kroz vreme sa glumcima predstave “Novogodišnji vremeplov“. Deda Mrazovi pomoćnici moraće da putuju kroz vreme kako bi pronašli Deda Mraza kog je zla veštica sakrila. Put u daleku budućnost potpuno će iznenaditi Mirka, Dobricu i Veselina.

Slika iz predstave Novogodišnji vremeplov
Novogodišnji vremeplov

Uloge tumače: Srđan Miljković, Mirjana Đorđević, Davorin Dinić, Nataša Ristić, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Nikola Cekić. Premijera je zakazana za četvrtak, 7. maj u 18 časova.

Predstava “Začarana pahuljica“, kombinacija bajke i realnosti, donosi priču o začaranoj princezi Pahuljici. Svemogući i visperni Čarobnjak Gaja pomaže princezi u skidanju davno bačenih zlih čini. Priča se pripoveda rečnikom koji je blizak deci savremenog doba, a glumci u predstavi su: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Toma Bibić i Stefan Mladenović (na snimku Aleksandar Kanjevac i Dejan Gocić koji su ranije igrali u predstavi). Ova predstava biće prikazana u nedelju, 10. maja.

Sve informacije o terminima, kao i linkovi do predstava biće objavljeni na Facebook stranici Pozorište lutaka Niš.

Autor N.M.