Nove prijave stigle iz Niona, sumnjiva utakmica Napredak – Radnički Niš

Foto: T.T, FK Radnički Niš

Kolubara na sudu, Mladost GAT i Spartak su se pomirili sa novčanim kaznama, ali u Fudbalskom savezu Srbije ne mogu da odahnu. Ne samo zbog spora koji su Lazarevčani pokrenuli pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani, već i zbog toga što su prema saznanjima Mozzart Sporta na adresu FSS stigle nove prijave iz Uefe.

Ne zna se još koje su sve tačno utakmice u pitanju ni koliko ih je, ali se zna da je prema dopisima iz Niona ona između Napretka i niškog Radničkog označena kao vrlo sporna.

Podsetimo, 9. maja u četvrtom kolu plej-ofa Saša Marjanović i Miljan Škrbić postigli su dva gola u uvodnih pola sata igre i Radničkom utabali put do pobede od 2:1.

Taj rezultat umnogome je pomogao Nišlijama da sačuvaju status superligaša, pošto su sa tri boda iz Kruševca sačuvali i baš toliku prednost nad Kolubarom, koja je bila bolje plasirana posle regularnih 30 kola.

Početak Mozzart Bet Superlige pomeren za 29. jul. Ako bi FSS i utvrdio da je bilo nečeg spornog u sudaru Napretka i Radničkog potencijalne kazne bi se svakako odnosile tek na ovu narednu, sezonu 2023/2024.

Disciplinski pravilnik propisuje i da se klubovi posle prvih Uefinih prijava opominju, a posle se kažnjavaju novčano, oduzimanjem devet bodova ili čak i diskvalifikacijom iz takmičenja u trajanju od jedne godine.

Izvor: Mozzart sport