Nova mera Gradskog štaba: Od sutra u vrtić samo deca čija oba roditelja rade

subvencije za privatne vrtiće
Ilustracija. Foto: JPU Pčelica

Nakon vanredne sednice Krizni štab grada Niša doneo je novu meru. JPU “Pčelica” naloženo je da se smanji broj dece u vrtiću. To će biti učinjeno tako što će u vrtić moći samo deca čija su oba roditelja u obavezi da odlaze na posao. Odluka se ne odnosi na decu u predškolskom.

Nova mera doneta je na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Niša. Niškim vrtićima je naloženo da redukuju broj dece, u naredne dve nedelje. U vrtiće će od 17. do 1. decembra moći samo deca čija su oba roditelja u obavezi da budu na poslu.

“Poštovani roditelji, kao i do sada u cilju nam je da saradnja sa vama bude na najvišem nivou. Molimo vas da najdobronamernije shvatite mere koje su propisane na nivou grada i da postupate u skladu sa njima. Svi roditelji koji su u obavezi da fizički budu prisutni na poslu mogu sutra 17.11.2020 a najkasnije 18.11.2020. godine da dostave potvrdu o radu. U ovom trenutku nam je zdravstveno stanje dece i zaposlenih na prvom mestu”, navodi se na sajtu “Pčelice”.

U vrtićima ove ustanove zaražene su dve vaspitačice iz različitih vrtića, dok među decom nema onih pozirivnih na virus. Trenutno u vrtiće ide oko 50% od upisanog broje dece.