Nova Era Jazzera: Muzičke radionice za decu u Nišu

Muzičke radionice za decu u Nišu
Muzičke radionice za decu u Nišu; Foto: Pixabay

Petomesečni projekat “Nova Era Jazzera” koji će svim devojčicama i dečacima uzrasta od 7 do 17 godina pružiti priliku da kroz muzičke radionice nauče zašto, ali i kako da zavole i izvode muziku počinje u Oficirskom domu za nedelju dana.

Promotivna radionica, koju će voditi učesnici Nišvill programa i radionica, za sve zainteresovane organizovaće se u petak, 2. marta od 18h u Pozorištu lutaka Niš.

Nova Era Jazzera
Nova Era Jazzera za decu od 7 do 17 godina

Reč je o projektu “Nova Era Jazzera” koji će obuhvatiti seriju muzičkih radionica i javnih nastupa polaznika, dok će promotivna radionica sadržati predavanje o opštim elementima muzike kroz istoriju i teoriju muzike.

“Akcenat će biti na kulturi slušanja muzike. Takođe ćemo pokušati da napravimo paralelu između muzike afroameričkog porekla i muzike sa našeg govornog područja. U poslednjem delu radionice deca koja se budu prijavila za učešće u radionicama a budu prisutna na promotivnom javnom času imaće priliku da kroz konkretne primere sviranja bliže upoznaju bluz i džez i da se oprobaju u istim”, najavljuju pokretači muzičkog projekta Štek House i Udruženje Porodična Filharmonija.

Promotivna radionica i humanitarna akcija

Ovaj događaj je humanitarnog karaktera i ulaz na ovaj događaj biće obeležen donacijom kao podrška sestrama Bašović, koje imaju 13 i 11 godina, a boluju od retkog genetskog oboljenja Fridrajhova ataksija.

Promotivnu radionicu ili javni čas vodiće iskusni predavači Željko Ljubić i Bojan Bojković, koji već četiri godine vode, u sklopu Nišville Jazz festivala, Jazz for kids binu i Nišville Workshop.

Organizatori podsećaju da se deca mogu prijaviti putem popunjavanja obrasca https://goo.gl/forms/GlhlbGmaMfanbMdl2

Global Digital Clinik