Nova DSS i koalicija “Niš moj grad” zajednički će nastupiti na lokalnim izborima ove godine u Nišu

Foto: "Niš moj grad"

Nova Demokratska stranka Srbije, odnosno koalicija NADA i koalicija „Niš moj grad“ zajedno će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, najavljeno je na  potpisivanju deklaracije o saradnji te dve koalicije.

Na konferenciji za novinare oni su kazali da je ovakva deklaracija uvod u zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima i pozvali „sve opozicione političke organizacije, udruženja građana i pokrete na saradnju“.

Koopredsednik koalicije „Niš moj grad“ Miodrag Stanković rekao je da se ta koalicija i koalicija NADA deklaracijom o saradnji obavezuju da sve svoje resurse angažuju da bi bila smenjena sadašnja vlast.

„Mi sada u Nišu nemamo Gradsku upravu koja služi građanima, već služi jednoj partiji. To želimo da menjamo“, rekao je Stanković.

Koopredsednik koalicije „Niš moj grad“ Dragoslav Ćirković kazao je da je njihov cilj da obezbede uslove da Niš postane privredno jak, da ustanove kulture konačno prorade i da građani Niša dobiju ono što im pripada.

„Zajedno sa koalicijom NADA želimo da ubuduće stvarimo osnov u imenitelju koji se zove NADA za sve građane, za jednu poštenu, čestitu, odgovornu i savesnu vlast“, rekao je on.

Narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Nove DSS Slađana Miletić rekla je da su deklaraciju potpisali da bi na predstojećim izborima „vratili Niš Nišlijama“.

„Aktuelna vlast donela je mnoge odluke na štetu grada i građana. Naša vrata su širom otvorena svim opozicionim političkim akterima koji žele da nam se priključe u borbi za promenu vlasti“, kazala je Miletić.

Prema njenim rečima, svakom Nišliji na predstojećim izborima moto treba da bude „Da se i Niš pita!“.

Redovni lokalni izbori u Nišu trebalo bi da budu održani do juna ove godine.

Global Digital Clinik