Northern Revival i Good Ol Bastards u AKC Fuzz

Bend Northen Revival nastupa u Nišu - AKC Fuzz
Foto: FB Northen Revival

Northern Revival se vraća u Niš posle 5 godina i to sa novim albumom Modification objavljenim u septembru 2022 za Geenger Records. Sa njima će svirati niškoj publici dobro poznati Good Ol’ Bastardsi iz Knjaževca. Nastup će se održati 8. aprila i vrata prostora se otvaraju od 21h, dok će karta koštati 400rsd

NORTHERN REVIVAL je bend iz Novog Sada. Njihova muzika ako mora da se etiketira nekim žanrom možda bi najtačnije mogla da se nazove stoner heavy rock iako je mnogo više od toga. Može se čuti mnogo uticaja, od klasičnog rock’n’rolla, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard core-a do stonera koji su se u njihovoj muzici brusili i polirali 10 godina da bismo došli do onoga što definiše zvuk i stil benda danas.

Svirali su na mnogim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja, Wind Rock Fest, Urban Muse Festival itd. Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grčka), Greenleaf (Švedska), Dopethrone (Kanada), Nightstalker (Grčka), 1000mods(Grčka) itd.

Iza njih su 4 studijska izdanja: EP: Mouth Full Of Dirt (2015. Miner Records), LP: Life Survival Tips (2016. Nocturne Media), iste godine podjednako važno kao izdanje je i saradnja sa craft pivarom RazBeerbriga kada nastaje Northern Revival pale ale, EP: Electric Power Supply (2019. 1001 Stoned, Librarion Records).

Naziv novog albuma, Modification (Geenger Records), simbolično manifestuje sve
ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji.

Ključna promena koja je u osnovi izmenila idejnu, stilsku i formalnu postavku benda jeste dolazak Slobodana Pejčića i preuzimanja uloge glavnog vokala 2019. kada bend kreće da radi na novom albumu.

Instrumentalnu postavku čine: Aleksandar Rajić(gitara), Marko Vasiljev (bass) i Željko Krstanović (bubnjevi).

GOOD OL’ BASTARDS:

Tri drugara koji od 2013. pokušavaju da dodju do što većeg broja sledbenika
na svom stoner/grunge pohodu kroz teško prohodne predele muzičke scene Balkana.

Svirali svuda po Srbiji, mrdnuli do Bugarske i Rumunije, nadaju se širenju koncertne aktivnosti po regionu.

Iza sebe imaju samizdat EP “…so many levels” i album “Fits Nice” u izdanju TIOLI Records a hrpu pesama napravljenih u zadnjih nekoliko godina planiraju grupisati na novom albumu.

Sastav benda čine: Pirke (gitara), Ikši (bass/vox), Slave (bubanj/vox)