Nišville u sklopu francuske džez mreže Otvorenog Balkana

Nišville
Nišville - photo Zoran Ciric

Od 7. do 10. novembra organizuje se finalni sastanak 11 udruženja organizatora džez festivala iz Francuske, Srbije, Albanije, Crne Gore i Makedonije. Sastanak će se održati u Tirani, a Nišville jazz festival bio je predstavnik Srbije na osnivačkom sastanku mreže u Dižonu februara ove godine.

Učesnici ovog projekta umrežavanja džez festivala sa francuske strane su gradovi Dižon i Šamberi kao i region Oksitanija, a sa strane regiona Otvoreni Balkan pored Niša i Tirane su Bitolj i Podgorica.

Francusko Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove podržalo je projekat umrežavanja Francuske i zemalja Otvorenog Balkana koje imaju džez festivale, sa ciljem promocije džeza i džez muzičara, kao i u cilju budućih saradnji.

Završnom sastanku u Tirani prisustvuju po dva predstavnika svakog festivala i po jedan predstavnik grada. Nišville jazz festival predstavljaju Ivan Blagojević i Branislav Dejanović, a Grad Niš Miljan Ćirković.

Domaćini sastanka su Besim Petrela, direktor džez festivala u Tirani i Bertran For, direktor odeljenja za međunarodne odnose Grada Dižona u Francuskoj. Na sastanku će prisustvovati i počasni Konzul Francuske u Nišu, Saša Miljković