Nišville: Konkurs za mlade instrumentaliste i vokalne soliste džeza

RYCO podržava „Sarajevo – Niš – Tirana Youth Jazz Project“
RYCO podržava „Sarajevo – Niš – Tirana Youth Jazz Project“

Nišville jazz festival i partneri na projektu „SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ – Syri Blue iz Tirane i Motus Adulescenti iz Sarajeva – pozivaju mlade muzičare iz ovih gradova koji se već bave džezom ili nameravaju da se aktivnije oprobaju u tom muzičkom pravcu – da se prijave za učešće u ovom projektu.

„SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ će ovog leta i jeseni okupiti 24 mlada muzičara/ke iz ova tri grada – po osmoro iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Oni će imati individulani rad, probe u okviru sastava formiranih u sva tri grada – uz podršku lokalnih muzičkih koordinatora, kao i  zajednička okupljanja svih učesnika koji će uz muzičke koordinatore uvežbavati zajednički program i održati nastupe u sva tri grada tokom važnijih muzičkih događanja kao što su Nišville jazz festival ili Tirana jazz festival.

Za učešće u projektu mogu se prijaviti instrumentalisti i vokalni solisti do 27 godina do 25. juna i to putem mejlova:

Ovaj projekat je jedan od tridesetak koji su dobili grant na prvom konkursu Regionalne kancelarije za saradnju mladih na koji je stiglo preko 400 aplikacija.