Nišville besplatno od 17. do 20. septembra za 450 posetilaca

nišville
Foto: Zoran Ćirić

Nišville organizuje besplatno sve programe izuzev glavnog, od 17. do 20. septembra na više lokacija sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metra rastojanja.

S obzirom na to da Krizni štab nije odobrio održavanje festivala za 4.000 posetilaca na platou niške Tvrđave, Nišville će organizovati besplatno sve ostale programe izuzev
glavnog. Festival će se održati od 17. do 20. septembra na više lokacija. Biće prisutno ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metra rastojanja.

Najviše stolica, 250, biće postavljeno na Youth stage-u. Po 50 će biti raspoređeno na Jazz for kids bini, Welcome, Kristina i Movie binama.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da je namera bila da ispoštuju entuzijazam najmlađih umetnika. „Oni su se mesecima radovali nastupu na Nišvilu“, navodi se u saopštenju.

Namera organizatora je i da Nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvilla koja im je uskraćena ove godine zbog pandemije. Biće izvedeno 32 koncerta, 4 pozorišne predstave i prikazano 69 muzičkih filmova.

Na otvaranju 17. Septembra biće uručena nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti, kompozotoru i pedagogu Miši Krstiću.

Online festival pratilo nekoliko desetina hiljada gledalaca

Direktor Nišvilla napominje da je ONLINE Nišville od 13. do 16. Avgusta na Letnjoj pozornici putem live streaminga ispratilo nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su mogli videti: 18 koncerata, 4 pozorišne predstave, 35 filmova, street art performans i izložbe slika i stripa.