Nišu nagrada za efikasnost i delotvornost lokalne samouprave

Foto: Grad Niš

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nagradilo je za 2023.godinu Grad Niš za oblast „efikasnost i delotvornost“.

Pored Niša nagrađene su i lokalne samouprave Pećinci, Bosilegrad i Ada u posebnim kategorijama. Nagradu i ugovor o finansijskom delu nagrade gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je sa ministrom Aleksandrom Martinovićem u Pećincima. Niš je osvojio nagradu u konkurenciji 27 laokalnih samouprava.

Kako se navodi u oblazloženju Komisije koja je dolučivala o nagradama, Nišu je ova nagrada pripala za primer dobre prakse, Kancelarije za brze odgovore koja je otvorena prošle godine i kroz koju je za manje od godinu dana prošlo 5000 zahteva.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, dobro upravljanje je ključ sticanja poverenja građana kojima je lokalna samouprava na usluzi svakodnevno kroz Kancelariju za brze odgovore. Cilj je da vreme čekanja na odgovore iz Kancelarije za brze odgovore u Nišu bude najduže 24 sata.

Kancelarija za brze odgovore odličan je primer unapređenja efikasnosti i dostupnosti usluga lokalne samouprave, kroz brzo i efikasno rešavanje problema građana i podizanje nivoa građanske odgovornosti i svesti, navodi se u obrazloženju Komisije.

Global Digital Clinik