Nišlijka Staša Gejo uspešno završila kinesku turneju

Staša Gejo; Foto: FB Staša Gejo
Staša Gejo; Foto: FB Staša Gejo

Najbolja niška sportistkinja Staša Gejo uspešno je završila kinesku turneju na Svetskom kupu u penjanju.

Nakon osvajanja trećeg mesta u Čungkingu u disciplini bolder, dvadesetogodišnja Nišlijka osvojila je četvrto mesto u Taijanu u istoj disciplini, što su njena dva najbolja rezultata ove godine.

Staša je polufinale završila na 6. mestu, ali je fantastičnim rezultatima u finalu poboljšala plasman. Od 4 staze na kojima se takmičila, jednu je završila do kraja, a na dve je bila blizu vrha.

International Federation of Sport Climbing (IFSC)
Foto: International Federation of Sport Climbing (IFSC)

U jednom trenutku mlada niška sportistkinja bila je na trećem mestu, međutim sjajnim izdanjima Francuskinje Fani Žiber, Staša je pala na četvrto mesto i tako ostala bez podijuma.

Ispred njih našle su se samo neprikosnovene Japanke Miho Nonaka i Akijo Noguči koje ubedljivo vode u Svetskom kupu u disciplini bolder.

“Posle dve naporne nedelje u Kini, zadovoljna sam postignutim rezultatima. Stekla sam nova iskustva koja će mi pomoći da u narednim takmičenjima budem još bolja”, objavila je mlada Staša na društvenim mrežama.

Mlada Nišlijka ovim uspehom popela se na peto mesto IFCS Svetkog kupa u penjanju za 2018. godinu u disciplini bolder sa 167 poena.

Ovo takmičenje Staša će pamtitit i zbog ceremonije otvaranja Svetskog Kupa u bolderingu, IFSC Climbing Worldcup – Tai’an 2018. kada je u ime svih prisutnih sportista izgovorila Zakletvu sportista.