Nišlijka dominirala na teniskom turniru u Švedskoj

Lola Radivojević i Meli Monfis

Na međunarodnom turniru iz serije Tennis Europe Junior Tour 2018, za teniserke do 14 godina, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ), Lola Radivojević, osvojila je šampionsku titulu u singlu i vicešampionsku u dublu.

Lola je tokom celog turnira bila dominantna, a u finalu je bila bolja od francuske teniserke Meli Monfis sa ubedljivih 2:0 u setovima (6/2, 6/0). Inače, Meli je rođenda sestra tenisera Gaela Monfisa.

Teniserka niške teniske akademije je igrala i finale dubla. Ipak, od nje i Poljakinje Kamile Poplavske u ovom meču su bile bolje Darija Gorska i Malvina Rovinska iz Poljske. One su pobedile rezultatom 2:0 (1/6, 2/6).

„Fenomenalna nedelja za mene, igrala sam svoju igru i zasluženo stigla do dva finala. Ova šampionska titula na ovako jakom turniru će mi biti dodatna motivacija da nastavim sa hrabrim partijama i naredne godine.“ – rekla je Lola Radivojević tokom ceremonije dodele pehara.

Tokom vikenda je Teniska akademija Živković postigla zapažene rezultate i na regionalnoj sceni. Anja Stanković (TAŽ) i Mateja Milošević (TAŽ) su osvojili drugo mesto na Prvenstvu Teniskog saveza istočne Srbije do 14 godina. Treće mesto na pomenutom turniru je zauzela Natalija Nikolić (TAŽ).