Nišlije osvojile 23.000 evra u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”

Gradska opština Medijana osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština

Gradska opština Medijana osvojila je drugo mesto u kategoriji velikih opština u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ NALED-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, iz kojeg je ovo saopštenje i stiglo na adresu opštine.

GO Medijana osvojila je 23.000 evra. Prema pravilima igre, ova sredstva moraju da se iskoriste za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića, trgova i drugih objekata od javnog značaja.

Bolji od Medijane bili su Vranjanci, dok je treće mesto zauzela Kikinda. 

Uzmi račun i pobedi, fiskalni
Uzmi račun i pobedi, fiskalni

Pravo učešća u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ imali su svi gradovi, gradske opštine i opštine na teritoriji Republike Srbije, a rang liste napravljene su na osnovu broja poslatih računa i slipova po stanovniku.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić se zahvalio građanima na odlučnoj borbi protiv sive ekonomije i pokazanoj društvenoj odgovornosti i istako da će se novac iskoristiti prema pravilima igre i u skladu sa željama i potrebama stanovnika ove opštine.

Prema poslednjim izveštajima sastanaka predsednika Saveta građana i upravnika stambenih zajednica na području GO Medijane, građani najčešće zahtevaju bolji komunalni red.

Naime, interesuje ih uređenje međublokovskog zelenila, renoviranje i dopunu postojećih i postavljanje novih mobilijara, postavljanje rampi za invalide, postavljanje horizontalne signalizacije radi veće bezbednosti dece, rešavanje problema parkiranja, čišćenje slivnika itd.

Za rešavanje ovih problema opština je u saradnji sa nadležnim gradskim preduzećima pokrenula akciju “Za lepšu, bolju i čistiju Medijanu”.

Što se novčane nagrade tiče, o njoj će se tek raspravljati i u saradnji sa građanima odlučiti kako će se, prema pozicijima igre, tačno utrošiti.