Nišlije i Udruženje pisaca iz dijaspore o Nišu u knjizi “Sedmica na Nišavi”

Korice za knjigu
Korice za knjigu "Sedmica na Nišavi" Davorin Dinić

Udruženje pisaca SEDMICA iz Frankfurta/M – književna zajednica Udruženja književnika Srbije i Miroslav Jović PR Agencija za izdavaštvo, umetničko stvaralaštvo i organizaciju programa u oblasti kulture “Svici” Niš  nosioci su projekta „Sedmica na Nišavi“ kojim se promovišu književna i kulturna baština Niša.

Tm povodom, 25. jula od 19 časova u Niškom kulturnom centru biće promovisana knjiga “Sedmica na Nišavi” odnosno zbornik radova svih onih koji su ponovo došli u svoj rodni grad – Niš i na papir preneli svoj doživljaj grada na Nišavi.

“Cilj projekta je promovisanje kako književne i kulturne baštine Niša tako i aktivnosti Sedmice na književnom planu, a sve u okviru zajedničkog cilja: promovisanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma u matici, Evropi i šire, radi očuvanja kako maternjeg jezika tako i literature i kulturnog nasleđa za sve, a naročito za mlađe generacije. Prikazivanje doživljaja Grada Niša i njegovih stvaralaca iz vizure pisaca iz dijaspore”, kažu u agenciji “Svici”.

Ovaj projekat podržali su Grad Niš i Sekretarijat za kulturu i informisanje na Konkursu za izbor projekata u kulturi Grada Niša za 2018. godinu.

Knjigu “Sedmica na Nišavi” pripredila je Slavica Mastikosa koja je član Udruženja Sedmica. U projektu učestvuju i drugi čalnovi ovog udruženja:  Ljubiša Simić, Dragan Jeftić, Aleksandar Saša Jovanović, Dragica Šreder, Svetlana Matić.

Od stvaraca iz Niša na projektu su radili: Violeta Jović, prof. dr Ivan Cvetanović, Jefimija Kocić, Anastasija Kocić, Natalija Kocić, Milica Milenković, a od predstavnika niških institucija, ustanova I izdavača: Tamara Ćirić, Zorica Filipović, Ljiljana Milanović Blagojević, Miša Jović.

Osim u Nišu, knjiga “Sedmica na Nišavi” biće promovisana u oktobru na sajmu knjiga u Frankfurtu.

Dostava hrane u Nišu