Niški žandarmi donirali paketiće najmlađim pacijentima KC Niš

niški žandarmi
Foto: KC Niš

Niški žandarmi su i za ove novogodišnje i božićne praznike, darivali poklon paketiće mališanima koji se trenutno leče na dečijim klinikama niškog Kliničkog centra.

Tradicionalno, devetu godinu zaredom niški žandarmi potrudili su se da paketići stignu do najmlađih pacijenata KC Niš. Kao i prethodnih godina, oni su prikupili sredstva za kupovinu novogodišnjih poklona za bolesnu decu, koja praznične dane provode u posteljama Dečije Interne i Klinike za dečiju hirurgiju Kliničkog centra Niš. Ovoga puta uspeli su da pribave četrdesetak poklon paketića, koji su podeljeni najmlađim pacijentima hematoonkološkog odeljenja, dečije interne i Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Kliničkog centra.

 

Foto: KC Niš

“To je jedan divan čin koji ovi momci čine za građane Srbije. Oni su tu i kada je teško i kada nije. Dobro znamo koga zovemo kada je teško, ali vidimo da su oni tu i kada su deca i lepe stvari u pitanju. Uveren sam da će naši najmlađi pacijenti, biti presrećni kada dobiju ove poklone” izjavio je direktor KC Niš, prof. dr Zoran Perišić. “Zbog svega što su učinili do sada za našu Ustanovu, naše pacijente, ali i našu zemlju, imam ideju, da ova deca, u kojima se kriju ko zna koji talenti, naslikaju slike i crteže koje će posvetiti momcima u uniformama. Mi ćemo se potruditi, da to uramimo kako dolikuje i da ti crteži krase prostorije niškog odreda Žandarmerije”, dodaje.

U niškoj Žandarmeriji navode da su na ovaj način upravo hteli da pokažu da su, sem profesionalnih poslova koje obavljaju i društveno odgovorni.

“Želimo da pokažemo humanost i da želimo da pomognemo u svakom smislu. Hoćemo da pokažemo da smo za sve naše građane uvek tu i na usluzi, kao i da ni ove godine, naravno, nismo zaboravili na naše najmlađe, rekao je pomoćnik komandanta niškog Odreda, potpukovnik Ivan Valjarević. Dodaje da su kao i godinama unazad, namenski, u odnosu na broj, pol i uzrast hospitalizovanih mališana, birali poklone.

Foto: KC Niš

Na Dečijim klinikama, takođe nisu krili zadovoljstvo zbog ponovne akcije Žandarmerije.

“Mi imamo već odličnu saradnju sa Žandarmerijom godinama. Zajedno učestvujemo u spasavanju i zbrinjavanju dece prilikom saobraćajnih nezgoda i nesreća. Drago mi je zaista što su evo, ove godine niški žandarmi namenili paketiće i pacijentima koji su smešteni kod nas, istakla je prof. dr Anđelka Slavković, direktorka Klinike za dečiju hirurgiju. Dodaje da bez obzira na tešku situaciju, kada je u pitanju epidemija, ovo samo dokazuje da uzajamno mogu da računaju svaku pomoć koja bude bila potrebna.

Do sada su policijski službenici Odreda, tokom godina prikupili više od milion i po dinara za Dečije klinike niškog Kliničkog centra. Kako kažu, u planu je da i u narednom periodu nastave sa ovakvim akcijama.

Dostava hrane u Nišu