Niški vaterpolisti žele 10. pobedu i dobru igru u Superligi

Foto: VK Nais

Utakmicom protiv Medveščaka u Zagrebu, igrači VK Naisa spustiće zavesu na sezonu u Regionalnoj A2 ligi.

Niški vaterpolisti još ne znaju u kakvom će sastavu nastupiti, ali bez obzira na sve cilj je, kako kažu, pobeda.

“Mnogo igrača je bolesno ili imaju povrede, ali ko god bude išao moraće da da svoj maksimum. Neće uopšte biti lako. Medveščak je u prošlom kolu igrao 6:6 sa Vojvodinom u Novom Sadu. Tu su pokazali da su u dobroj formi i sigurno da će na njihovom bazenu pokušati da zatvore sezonu pobedom i zadrže peto mesto”, kaže kapiten Igor Lazić

On ističe da pobedom žele da završe sezonu i da bi im to mnogo značilo da u dobrom raspoloženju uđu u Superligu koja počinje narednog vikenda.

“Želimo da zatvorimo sezonu uspešno, kao što smo igrali od početka. Ispunili smo ciljeve koje smo imali , čak ih i preskočili. Napravili smo neka iznenađenja u dosadašnjem delu sezone, bili jako blizu finala Kupa. Mislim da time treba da budemo zadovoljni i da se koncentrišemo na ono što sledi. Superliga će biti izuzetno zanimljiva i ujednačena, ali isto tako i teška zbog zgusnutog rasporeda utakmica”, dodaje kapiten Naisa Igor Lazić.

Nais je u prvom meču slavio sa 9:3, ali sada u niškom timu očekuju veći otpor Zagrepčana.

“Biće sigurno jedno teško gostovanje, Zagrepčani su odigrali odlično protiv Vojvodine i odneli jedan bod kući. Mislim da će kao domaćini imati još veći motiv. Pogotovo što bi im pobeda obezbedila peto mesto, sa kojim bi bili prva Hrvatska ekipa u ligi ispred Šibenika i Zadra. Sigurno da imaju želju da nam vrate za poraz u Nišu, gde su uspeli samo tri puta da zatresu našu mrežu. Mi verujemo da možemo da uzmemo tri boda”, kaže Marko Bolović.

“Idemo u Zagreb sa motivom da upišemo desetu pobedu, pređemo 30 bodova i da završimo ovo takmičenje kako treba. Sezona za nama je bila veoma zadovoljavajuća, iako smo propustili šansu za baraž. Odmah nakon utakmice sa Medveščakom se okrećemo domaćem prvenstvu gde nas očekuju još 14. veoma teških kola”, dodaje Bolović.

Utakmica u Zagrebu zakazana je u subotu 24. marta u 19:45h.

Global Digital Clinik