Niški UKC dobio najsavremeniji inkubator za prevremeno rođenu decu.

Foto - UKC Niš

Zahvaljujući sjajnoj inicijativi KK “Partizan” tokom “Ljubičastog novembra”, meseca posvećenog prevremeno rođenim bebama, ali i humanosti “Mozzart” fondacije koja je tu inicijativu odmah i podržala, pacijentima Klinike za pedijatriju, koji su na svet došli ranije, na raspolaganju je trenutno najsavremeniji inkubator.

“Hvala na divnoj i kreativnoj inicijativi da se uoči dana prevremeno rođene dece koje nažalost sve više zbrinjavamo, za ceo jug Srbije, održi jedna tako divna akcija i da se prikupe donatorska sredstva za naše odeljenje neonatologije. Nažalost, deca se danas češće rađaju pre vremena, pa su potrebe za ovim uređajima sve veće. Ali, bebe preživljavaju mnogo više nego ranije, upravo zahvaljući ovakvim uređajima. Svaki inkubator povećava šansu da dete preživi i da vodi normalan život nakon težeg starta, pa čak i da jednog dana postane košarkaška zvezda”, istakla je prof. dr Jelena Vojinović, rukovodilac klinike za pedijatriju KC Niš.

Predlog košarkaškog kluba “Partizan”, koji je od strane menadžmenta ove Fondacije odmah prihvaćen, odnosio se na utakmicu odigranu novembra prošle godine, a reč je o meču Aba lige, između Partizana i Igokee.

Naime, Mocart fondacija nagradila je sve skokove i poene igrača Partizana tokom utakmice, a u cilju podrške Malim Divovima, odnosno prevremeno rođenim bebama, zahvaljujući kojoj je u humanitarne svrhe prikupljeno čak milion i po dinara, kojima je ovaj preko potrebni uređaj i kupljen.

“Košarkaši Partizana se uvek rado odazovu našim humanitarnim akcijama, a ovoga puta smo mi podržali njihovu prelepu inicijativu u sklopu ljubičastog novembra. Crno-beli su se u ljubičasto-crnim dresovima borili za nove bodove u ABA ligi, a iako su tada izgubili od Igokee, odneli su veliku pobedu za male borce sa juga zemlje. Za svaki poen i skok na tom meču, Fondacija Mozzart je donirala novac i na kraju smo zajedno doneli odluku da novi inkubator ide u KC Niš”, naglasila je na uručenju Jelena Zrnzević, predstavnik Fondacije Mozzart.

Koliko je značajna ova donacija, ali i sve aktivnosti ove humanitarne Fondacije, potvrđuju i iz Udruženja “Mali div”, koji već godinama sarađuju zajedno.

Da je sport, jedan od najhumanijih načina da se sem sportskog duha pokaže i ljudskost ali i briga o ljudima, dokaz je i da, bez obzira na ti što su crno-beli tada rezultatski poraženi, veliku pobedu za male divove, odneli su “crno-ljubičasti”, jer su na dresovima dominirali ljubičasti tonovi, koji predstavljaju simbol lampe u inkubatoru.

Uručenju donacije prisustvovali su I predstavnici KK Partizan među kojima i igrač Bruno Kaboklo kome je utakmica na kojoj su prikupljena sredstva za ovu donaciju, bila prva utakmica za KK “Partizan” .

 

Global Digital Clinik