Niški teniseri osvojili deset medalja proteklog vikenda

niški teniseri osvojili
Foto: Teniska akademija Živković

Niški teniseri osvojili su deset medalja na dva turnira proteklog vikenda.

Niški teniseri osvojili su deset medalja na turnirima u Nišu i Knjaževcu. U Nišu se na terenima TAŽ-a ovog vikenda igrao završni MASTERS Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 12 godina. 

Titulu šampiona je poneo Andrija Petrović iz Niša. Andrija je u finalu bio bolji od Pavla Stojiljkovića iz Leskovca i meč završio sa 2:0. Treće mesto je osvojio Uroš Živković (TAŽ), koji je u borbi za bronzanu medalju bio bolji od klupskog druga Luke Stankovića sa 2:0.

Kod teniserki je titulu osvojila Anastasija Cvetković, takođe iz niškog kluba. Ona je u finalu savladala Dariju Ilić (TAŽ) sa 2:0. U borbi za treće mesto Nađa Mladenović (TAŽ) je bila bolja od Hane Ilić (TAŽ), rezultat je bio 2:0. 

Paralelno sa ovim turnirom u Knjaževcu se igrao MASTERS TSIS u konkurenciji tenisera i teniserki do 16 godina. Do šampionske titule je stigao Nikola Jović (TAŽ). On je u finalu savladao Aleksu Vučkovića (TAŽ), rezultat je bio 2:0. Aleksandar Žikić (TAŽ) je stigao do bronzane medalje. U konkurenciji teniserki Mina Milosavljević (TAŽ) je osvojila srebrnu, a njena sestra Sara Milosavljević (TAŽ) bronzanu medalju. 

Teniseri niške akademije su ovim rezultatom i skorom od deset medalja na dva turnira u istom vikendu (3 zlatne medalje, 3 srebrne medalje i 4 bronzane medalje) potvrdili dominaciju u regionu TSIS. 

Global Digital Clinik