Niški streličari dominirali na državnom prvenstvu za seniore

sk niš
Foto: SK NIš

Juče su se u Knjaževcu nadmetali streličari iz svih domaćih klubova za titulu državnih prvaka u svim seniorskim kategorijama. Nadmetalo se 80 takmičara, a rezultati takmičara SK “Niš” nisu izostali, pa iz kluba kažu da je jučerašnje jedno od najuspešnijih državnih prvenstava u novijoj istoriji kluba.

U najjačoj konkurenciji, olimpijski luk seniori, takmičari SK Niš osovjili su zlato i srebro. Mihajlo Stefanović se ovog vikenda takmičio sa seniorima i posle prvog mesta u kvalifikacijama, Mihajlo je izvanrednim gađanjem prošao kroz eliminacije i na kraju osvojio zlatnu medalju.

Luka Grozdanović je sa trećeg mesta u kvalifikacijama svoj put izborio do finala gde se susreo sa kolegom iz kluba. Na trećem mestu je još jedan nišlija, nekada član SK Niš i reprezentativac Nikola Stefanović koji sada nastupa za SK Košutnjak iz Beograda.

Jučerašnji uspeh je potvrdio da je niška škola streličarstva i dalje dominantna na domaćoj sceni.

U ekipnom plasmanu SK Niš zauzeo je ubedljivo prvo mesto u sastavu Mihajlo Stefanović, Luka Grozdanović, i Dejan Nikolić (Dejan je u finalnom poretku zauzeo deveto mesto) na drugom mestu su završili streličari SK Košutnjak, dok su treći bili novosađani iz SK Velos.

U konkurenciji seniorki Nataša Mitić je imala odličan uspeh u kvalifikacijama i osvojila drugu poziciju, ali na žalost je u eliminacijama izgubila meč za bronzu i završila ovo takmičenje na četvrtom mestu.

U mešovitim ekipama dvojac sk Niš u seniorskoj konkurenciji, Mihajlo Stefanović i Nataša Mitić, zauzeli su prvo mesto ispred SK Velos i SK Dif.

Mi smo prezadovoljni ovom sezonom. Ovakav uspeh naš klub je poslednji put imao 2012. godine kada smo takođe imali trojicu nišlija na pobedničkom postolju.  Ove sezone imamo Mihajla koji ne samo da je održao dobru formu već je sve bolji i bolji. Sa druge strane, ogroman uspeh u konkurenciji golog luka je nešto čime se ponosimo jer je najzad još jedna “nova” disciplina zaživela u klubu. Ali ono što je nama najvažnije je kontinuitet. Kada se naši takmičari vrate sa ovoliko uspeha i sa prvenstva za mlađe kategorije, i sa seniorskog državnog prvenstva, to je najveća pohvala za naš rad i trud od koga naš klub na čelu sa trenerom ne odustaju godinama unazad. Podigli smo lestvicu na viši nivo, sledi nam pauza i onda pripreme za zimsku sezonu, zadaci će nam biti teži jer ćemo se sada truditi da imamo još bolju narednu sezonu, navode iz kluba.