Niški Radnički počeo pripreme, predstavljen novi šef stručnog štaba Nikola Trajković

Nikola Trajković

Fudbaleri Radničkog danas su započeli pripreme za novu sezonu pod vođstvom novog šefa stručnog štaba, Nikole Trajkovića. Trajković je zajedno sa sportskim direktorom kluba, Aleksandrom Jovanovićem, predstavio plan priprema i očekivanja za predstojeću sezonu.

Nakon izuzetno kratke pauze između dva prvenstva, fudbaleri Radničkog su se okupili na stadionu Čair i krenuli sa pripremama za sezonu 2023/24, sa ciljem da poprave rezultate i plasman iz nedavno završenog prvenstva.

Klub je odlučio da za šefa stručnog štaba angažuje Nikolu Trajkovića, bivšeg trenera Radničkog koji je prethodno bio trener najtrofejnijeg švedskog kluba, Malmea. Razloge za ovaj izbor, kao i plan priprema kluba, objasnio je sportski direktor Aleksandar Jovanović.

“Nikola Trajković nam se danas pridružio kao novi šef stručnog štaba. Nakon veoma turbulentne i, po mom mišljenju, neuspešne sezone, odlučili smo se za svežu krv, za trenera koji preferira napadački fudbal i voli brz i moderan pristup igri”, izjavio je Jovanović.

Prvi deo priprema će igrači Radničkog obaviti u Nišu, nakon čega će se preseliti u Bugarsku. “Nakon lekarskih pregleda, počinjemo sa radom na našim terenima u Nišu. Tu ćemo biti do prvog jula, kada putujemo u Bansko, gde ćemo provesti narednih deset dana. Zakazali smo tri prijateljske utakmice koje ćemo odigrati tokom priprema protiv rumunske Politehnike, sofijske Slavije i makedonskog kluba Akademija Pandev. Po povratku u Niš, odigraćemo generalnu probu pred prvenstvo, najverovatnije na stadionu Čair, a protivnika ćemo odrediti nakon objavljivanja rasporeda prvenstvenih utakmica”, objasnio je Jovanović.

Na prvom okupljanju igrača, u svlačionici su se pojavila i nova lica. “Sa nama su petorica novih igrača – Pavle Ivelja, Vasilije Bakić, Milorad Stajić, Luka Frei i Jacob Aboosah. Pre odlaska u Bugarsku, dovest ćemo još dva do tri pojačanja, videćemo kakve igrače će šef tražiti na tržištu”, dodao je Jovanović.

Nikola Trajković je izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da predvodi ekipu Radničkog u narednoj sezoni. “Dobro znam u koji sam klub došao. Iako sam radio u inostranstvu, odlično poznajem prilike u našem fudbalu. Znam šta znači ime Radničkog, pogotovo kroz istoriju. Međutim, možda je ovo pravi trenutak da se okrenemo budućnosti, a ne prošlosti. Ne zato što mislim da prošlost nije bila dovoljno dobra, naprotiv, mislim da je bila sjajna i da nam daje obavezu da nastavimo da radimo. Okolnosti u fudbalu su se promenile, i mislim da je realnije da sve sagledamo i da se fokusiramo samo na budućnost”, izjavio je Trajković.

Kada je reč o ciljevima kluba u narednoj sezoni, Trajković je izneo visoke ambicije. “Ciljevi uvek moraju biti visoki. Dobro sam procenio igrački kadar i situaciju u klubu, znam sa kakvim igračima raspolažemo. Imamo kvalitetne fudbalere i veliki potencijal u napadu. Analizirali smo prošlu sezonu i znamo šta je bilo dobro, a šta bi moglo i moralo da bude bolje. Pružiću svim igračima priliku i nadam se da ćemo do početka priprema imati jasnu sliku. Ono što želim od prvog dana je da igračima usađujem pobednički mentalitet. Pokušaćemo da igramo brži i ofanzivniji fudbal i takve igrače ću tražiti kao pojačanja. Takođe, moramo vratiti poverenje u klub. Ako ostvarimo sve što želim, vratiti ćemo i publiku na Čair. Bez navijača, ovaj klub ne bi bio ništa, a Niš zaslužuje ekipu koja će se boriti za vrh. Moja želja je da se Radnički bori za Evropu”, istakao je Trajković.

Stručni štab Nikole Trajkovića će predvoditi Vladimir Đorđević, Igor Pavlović će biti zadužen za rad sa golmanima, Đorđe Ćoralić će biti kondicioni trener, a još jedan trener će se pridružiti timu naredne nedelje, čije ime će Trajković objaviti kasnije.

Na današnjoj prozivci su prisustvovali sledeći fudbaleri: Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Filip Frej, Nemanja Jovičić, Simeon Ćirić, Saša Marjanović, Aleksandar Mesarović, Lazar Pavlović, Petar Mićin, Veljko Čarapić, Ognjen Ajdar, Saša Jovanović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Aleksa Dušanić, Pavle Bogdanović, Sava Petrov i Matija Petrović, kao i novajlije Pavle Ivelja, Vasilije Bakić, Milorad Stajić, Luka Frei i Jacob Aboosah. Basile Yamkam, Ismael Maiga i Thierry Ethoungou takođe su bili prisutni na prozivci, ali zbog povreda nisu trenirali. Miljan Škrbić, Andrija Stojanović, Stefan Marjanović, Dragan Rosić i Maka Gaku će se pridružiti ekipi u ponedeljak.