Niški polumaraton 18. septembra

Niški polumaraton
Foto: FB 22. Niški polumaraton

Atletski klub “Železničar” iz Niša organizuje 22.Internacionalni Niški polumaraton u subotu 18. septembra.

Start polumaratonske trke i trka na 7 kilometara zakazane su za 18:00 sati. Trka zadovoljstva na 3 kilometra počinje u 18:05, dok bebi maraton za decu predškolskog uzrasta počinje u 18:10 sati.

Start/finiš zona za sve trkače nalazi se na Trgu Kralja Milana u centru grada, osim starta bebi maratona koji je ispred City hotela.

“Cilj manifestacije je ostvarivanje sportskog rezultata, druženje, zabava, upoznavanje kulturnog i istorijskog nasleđa Niša”, navode organizatori.

Staza je ravna, podloga je betonska, a trka je potpuno ulična. Trči se ulicama po strogom i širem centru grada, a zvanični rezultati biće dostupni svakom takmičaru nakon prolaska kroz cilj na sajtu polumaratona dan nakon trke.

U start zoni nalaziće se jedno vozilo hitne pomoći, dok će drugo pratiti učesnike trke na stazi. Trkače će pratiti i obezbeđivati pripadnici saobraćane policije iz Niša kao i pripadnici FTO, navode organizatori dodaju da će se duž cele staze nalaziti i volonteri.

Dodaju da se polumaratonska staza sastoji se iz tri kruga u dužini od 7 kilometara, a da učesnici trke na 7 km. trče 1, a polumaratonci 3 kruga.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na: https://trka.rs/event/202/, a prijave za trku zadovoljstva vršiće se na dan trke u prijavnom centru od 10:00 do 17:00 sati.