Niški kantautor Bane Jovanović osvojio nagradu na poznatom muzičkom festivalu u Hrvatskoj

bane jovanovic

U petak, 28.oktobra, održan je medjunarodni festival zabavne muzike “DARFEST 2022.” u Daruvaru, u Hrvatskoj.

Ovaj festival u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Daruvar se tradicionalno održava 17.put, pod pokroviteljstvom je Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Daruvara i okuplja muzičare iz regiona. Učešće na festivalu ove godine uzeli su izvodjači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nišlija Bane Jovanović nastupio je sa pesmom “Kad padne noć” za koju je sam uradio muziku i tekst, dok je autor aranžmana Marko Stojković. Prateće vokale otpevala je Jelena Petković.

– Kompozicija je primljena na javnom konkursu koji je trajao tri meseca i na koji je stigao veliki broj prijava. Stručna komisija je odabrala 23 pesme za festivalsko izvođenje, a one su se već našle i na duplom festivalskom CD-u, tako da me raduje što će se moja pesma emitovati na radio stanicama u Hrvatskoj – kaže Bane.

Dodeljeno je ukupno 7 nagrada. Bane ne krije ushićenje i sreću što se i ovoga puta u Niš vratio sa nagradom, nagradom publike.

Podsećamo, Bane Jovanović je dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja na festivalima širom regiona, a ovo mu je drugo učešće na daruvarskom festivalu.

Global Digital Clinik