Niški aerodrom dobija novi toranj, najavljena i nova zgrada

niški aerodrom
Foto: aviokarteonline

Osim tendera koji je raspisan za izgradnju novog tornja na aerodromu „Konstantin Veliki“, niški aerodrom bi prema najavama trebalo da dobije i novu zgradu.

Tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju tornja na aerodromu „Konstantin Veliki“ raspisalo je preduzeće „Aerodromi Srbije“, a zainteresovani imaju rok do 1. aprila da se prijave.

U oglasu se navodi da će toranj imati dva nezavavisna dela. Jedan će koristiti Aerodromska kontrola letenja Niš, a drugi deo „Aerodromi Srbije“. Po završetku tenderske procedure, njegova gradnja trebalo bi, prema najavama ministra Momirovića, da počne u oktobru ili novembru.

Pored novog tornja „Konstantin Veliki“, trebalo bi da dobije i novu aerodromsku zgradu.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović rekao je da na leto kreću radovi na aerodromskoj zgradi, a da saobraćaj neće biti zaustavljen ni u jednom trenutku.

„Prvo će se raditi nova zgrada, a onda će biti rekonstruisan postojeći deo zgrade“, rekao je Momirović tokom obilaska aerodroma „Konstantin Veliki“, naglasivši da će u niški aerodrom biti uloženo 20 miliona evra.