Niška policija tokom praznika isključila više od 90 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i droge

bulevaru
Foto: MUP, Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, tokom praznika, isključili su iz saobraćaja 83 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i devet pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna patrola u okolini Niša zaustavila je vozače automobila „volvo“ (51), „opel“ (29) i „fijat“ (60) koji su upravljali vozilima sa 1,99, 1,92 i 1,57 promila alkohola u organizmu.

Policija u ovom gradu zatekla je i tridesetosmogodišnjaka koji je upravljao „folksvagenom“ pod dejstvom kokaina, dok je u vozilu prevozio devetogodišnje dete, kao i vozače „folksvagena“ (34) i „tojote“ (43) koji su vozili pod dejstvom amfetamina.

U Nišu su zaustavljeni dvadesetsedmogodišnji i dvadesetosmogodišnji vozači „fijata“ i „opela“ pod dejstvom kokaina i marihuane, kao i vozači „folksvagena“ (23) i „tojote“ (48) pod uticajem marihuane.

U Merošini policija je iz saobraćaja isključila dvadesetdevetogodišnjaka koji je vozio „sitroen“ pod dejstvom benzodijazepina i dvadesetčetvorogodišnjaka koji je vozio „reno“ pod dejstvom marihuane.

Takođe, patrole u Aleksincu i okolini ovog mesta zaustavile su vozače automobila „alfa romeo“ (50) i „fijat“ (59) koji su odbili da se podvrgnu alkotestu.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Inače, tokom praznika, na području Policijske uprave u Nišu otkriveno je ukupno 3.145 vozača koji su učinili prekršaje, od kojih je 2.366 prekoračilo ograničenje brzine.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da poštuju ograničenje brzine, kao i ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Global Digital Clinik