Niška opozicija traži sastanak sa načelnikom PU: „Na svakih šest minuta i 43 sekunde nova prijava prebivališta“

Screenshot, TV N1

Predstavnici niške opozicije ispred policijske uprave u tom gradu traže sastanak sa načelnikom. Traže objašnjenje oko prijava prebivališta, za koje tvrde da utiču na birački spisak.

Narodna poslanica Jelena Milošević kaže da su se obratili zvanično.

„Od 15. do 31. januara, na svakih šest minuta u 43 sekunde se prijavljivao neko na teritoriji grada Niša, ili je neko menjao prebivalište. Odgovor od MUP, PU Niš dobijamo nakon 40 dana. Kada posle 40 dana dobijemo brojke koje su važile pre 40 dana, one su beskorisne, tražimo da MUP radi u skladu sa zakonom“, kaže ona, a prenosi N1.

Dodala je i da je još jedan razlog njihovog okupljanja najava da će MUP kontrolisati prebivališta u Beogradu, pretpostavlja i u Nišu.

„Htela sam da pitam načelnika PU kako planira da kontroliše, kako ćemo utvrditi gde su ti ljudi. U Brane Petronijevića 40 i 44, u Brzom Brodu, na te dve adrese je ukupno prijavljeno 39 birača. Prema našim informacijama, tu niko ne živi, a Brane Petronijevića 44 ne postoji u bazi objedinjene naplate“, kaže ona.

Poslanik Đorđe Stanković kaže da su pre tri nedelje zahtevali da gradonačelnica Niša podnese ostavku, kako bi datum izbora bio kao i u Beogradu.

„Apelujemo da svi izbori moraju da budu sinhronizovani u istom danu. Važno je da se izbori sinhronizuju, kako ne bismo doveli u pitanje legitimitet. Ako izbori budu u sred leta, kada se većina građana ne nalazi u svojim gradovima, kada pokušavaju da ljude koji ne žive u Nišu prebace u Niš“, kaže Stanković.

Danijel Dašić ističe da je Niš „vrlo gostoljubiv grad“.

„Nije nam problem da dolaze i prijavljuju prebivališta, ali definitivno ono gde nismo toliko druželjubivi je ako nam neko dođe posle petka, kada je radio u svom JP u Pirotu, Leskovcu, kako bi u nedelju glasao i odlučivao ko će biti na vlasti u našem gradu. Možda ne znaju, to jeste krivično delo“, kaže on.

Izvor: N1

Global Digital Clinik