Niška doktorka Maja Živković nominovana za Međunarodnu nagradu Medis Awards

Oftalmolog i očni hirurg iz Niša doktorka Maja Živković nominovana je za prestižnu Međunarodnu nagradu Medis Awards, koja se dodeljuje za medicinska istraživanja u devet oblasti medicine iz devet zemalja regiona.

Doktorka Živković. sa skoro 15 godina iskustva kao očni lekar i hirurg, već ima impresivan portfolio iza sebe.

Sa gotovo 2000 operacija katarakte i potpisom na prvoj operaciji laserskog skidanja dioptrije, ona je ostavila dubok trag u oftalmološkoj praksi.

Sada će njeno ime biti upisano kao ime očnog hirurga koji predstavlja Niš i Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.

Svoj rad doktorka Živković usmerila je na najsavremenije metode lečenja bolesti žute mrlje, što je rezultiralo njenom nominacijom za ovu prestižnu nagradu. Ovo nije prvi put da je doktorka nominovana, s obzirom da je već bila u trci za ovu nagradu 2017. godine

Promocija dva najbolja rada za ovu godinu očekuje se početkom marta na gala večeri u Ljubljani. Dr Maja Živković je od 2007. godine zaposlena na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra u Nišu i docentkinja na Katedri za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Njen rad je prepoznat kako u nacionalnom, tako i u međunarodnom okruženju, a nominacija za Medis Awards nagradu dodatno potvrđuje njen značaj u oblasti oftalmologije.

Medis Awards nagrada dodeljuje se po deseti put i predstavlja međunarodno priznanje za medicinska istraživanja iz devet oblasti medicine. Nominacija doktorke Živković pokazuje da je među 18 najzapaženijih lekara u regionu, što je impresivan uspeh.

Global Digital Clinik