Nermin Haskić karijeru nastavlja u japanskom klubu Omija Ardija

Nermin Haskić
Nermin Haskić

Dosadašnji fudbaler Radničkog Nermin Haskić novi je igrač japanskog kluba Omija Ardija.

Napadač iz Bosne i Hercegovine je pre dva i po meseca produžio ugovor sa Radničkim do juna 2021. godine i tako niškom timu obezbedio dobru zaradu u ovom transferu. Ono što je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nedavno najavio danas je i realizovano. Posao sa japanskim klubom je obavljen na obostrano zadovoljstvo, a Haskić je ovim angažmanom rešio svoju egzistenciju.

Nermin Haskić (30) je na Čair stigao u julu 2018. godine i za godinu i po dana je u Radničkom ostavio neizbrisiv trag. Za niški klub je odigrao 60 utakmica u svim takmičenjima i postigao 35 golova. U sezoni 2018/2019 postigao je 24 gola u Superligi Srbije, okitio se priznanjem za najboljeg strelca lige i bio jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh Radničkog i naslov vicešampiona Srbije.

Trasferi Haskića u Omiju i Nikole Čumića u Olimpijakos još jednom su potvrdili dobar rad u Radničkom, koji na stolu ima još dve ozbiljne ponude za svoje igrače iz dva respektabilna evropska kluba, ali ostaje da se vidi da li će ti poslovi biti realizovani, jer klub pre svega želi da što više ojača svoje redove u nastojanju da na proleće ponovo izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.