Nemanja Gavrilović član Bokserskog kluba Naissus – šampion Balkana

BK Naissus
Foto: BK Naissus

Pobedom u finalu nad Krenarom Zanelijem iz Albanije na Balkanskom prvenstvu održanom u Zagrebu, Nemanja Gavrilović takmičar Bokserskog kluba Naissus (BK Naissus) iz Niša, postao je šampion Balkana. Na ovo zlato Srbija je čekala više od 30. godina, saopštio je Bokserski savez Srbije.

U Zagrebu je tokom protekle nedelje održano Balkansko prvenstvo u konkurenciji boksera i bokserki. Smederevac Nemanja Gavrilović ponikao u BK Despot, od ove sezone član prvog tima niškog BK Naissus, dobio je poziv da brani boje reprezentacije Srbije na prvenstvu Balkana. Poverenje je opravdao i stigao do šampionske titule. Kako je saopštio Bokserski savez Srbije, ovo je zlato na koje je Srbija čekala više od 30 godina.

Nemanja Gavrilović je u finalu trijumfovao jednoglasnom sudijskom odlukom. Njegov protivnik na putu ka tituli šampiona Balkana bio je Krenar Zaneli iz Albanije.

Iz kluba saopštavaju da Gavrilović iz Zagreba stiže pravo u Niš, gde će se priključiti treninzima BK Naissus jer već u sredu 12. maja niški klub u okviru Supelige Srbije dočekuje BK Loznicu koji je direktan konkurent za plasman u polufinale. Revanš je u Loznici 16. maja. Meč u Nišu je pomeren dan ranije u odnosu na prvobitnu najavu i biće u direktnom prenosu TV Arena fight sa početkom u 20 sati.