Nema više prelaženja ulice van pešačkog: Postavlja se ograda kod bulevarske pijace

Zaštitna ograda na Bulevaru Nemanjića
Zaštitna ograda na Bulevaru Nemanjića

Radnici JKP „Parking servisa“ u Nišu počeli su postavljanje zaštitne pešačke ograde na zelenom ostrvu između kolovoznih traka, kod Pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Gradska opština Medijana pokrenula je ovaj posao na inicijativu Nišavskog upravnog okruga, a u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju na ovoj izuzetno prometnoj deonici i za vozače i za pešake.

Namera je da se spreči prelazak ulice van pešačkih prelaza i moguće saobraćajne nezgode na jednoj od većih saobraćajnica u Nišu.

Ograda se postavlja počev od raskrsnice na Bulevaru Nemanjića sa Ulicom Pariske Komune, pa do prvog skretanja za Tržno poslovni centar „Zona 3“.

Predsednik GO Medijana u obilasku radova

Dužina zaštitne pešačke ograde je 40 metara i postavljaće se narednih nekoliko dana.

U drugoj fazi biće dodato još 20 metara ograde, a ukoliko bude bilo sredstava zaštitna ograda biće ugrađena duž celog Bulevara Nemanjića.

Bezbednost građana pre svega

“Radićemo i dalje u interesu građana. Ovo je nešto što je trebalo da se uradi odavno. Nema veće vrednosti od ljudskih života, i ovo je način da kao najveće gradska opština u Nišu pokažemo odgovornost na delu. Pozivamo Nišlije da ne preskaču ogradu, i time sebe izlože još većoj opasnosti”,  rekao je predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić.

Nove sadnice i zelenilo na Bulevaru Nemanjića

Zelena staza koja ide između dve saobraćajnice na Bulevaru Nemanjića biće oplemenjena sadnicama kane i zelenilom.

Na potezu pored „bulevarske pijace“ prostor oko stabala posut je crvenim brančom, a nedavno je postavljeno i devetnaest malih korpi za otpatke.

Uređenje Bulevara Nemanjića
Uređenje Bulevara Nemanjića

Takođe će biti postavljene kante za sitan komunalni otpad pored pijace na Trošarini.

Građani opštine Medijana žalili su se ovih dana da su „nestali“ sudovi za smeće od Doma zdravlja do Pijace „Krive livade“.

Nadležne službe u opštini ukazale su na ovaj problem JKP „Parking servisu“, zaduženom za njihovo postavljanje, pa se uskoro očekuje rešavanje i ovog problema.

Global Digital Clinik