Nek se spremi Niš: Unplugged koncert Željka Vasića

Koncert Željka Vasića u Nišu
Koncert Željka Vasića u Nišu

Popularni pop pevač Željko Vasić nastupa 5. aprila u Nišu u okviru unplugged koncertne turneje “Da pređemo na TI”.

Koncert će biti održan u niškom Domu Vojske od 20 sati.

Koncerti u drugim gradovima

Na zvaničnoj FB stranici Željka Vasića navode se termini koncertne turneje „Da pređemo na TI“ i u drugim gradovima:

23. mart Valjevo, 
30. mart Zrenjanin, 
3. april Čačak, 
4. april Vranje, 
5. april Niš, 
15. april Novi Sad, 
21 .april Pančevo, 
27. april Kraljevo, 
28. april Raška, 
10. maj Beograd 

Biografija Željka Vasića

Željko Vasić je debitovao na domaćoj muzičkoj sceni 2000. godine na festivalu Sunčane skale pesmom „Žena kao ti“.

2003. godine Željko ponovo nastupa na pomenutom festivalu numerom „Pratiš me u stopu“ i osvaja treće mesto. Već sledeće godine izdavačka kuća BK Sound objavljuje njegov prvi studijski album, maxi singl INTRO sa 4 pesme koji je prodat u više hiljada primeraka.

Potvrdu svoje popularnosti i kvaliteta Željko Vasić je za album INTRO dobio već naredne 2005. godine kada je na BEOVIZIJI nagrađen za najbolje debitantsko izdanje.

Usledile su i brojne nagrade i priznanja najeminentnijih domaćih televizijskih i radio stanica. Nakon nekoliko meseci studijskog rada, krajem 2006. godine Željko Vasić je objavio novi singl SAMO MOJA, pesmu koja je kao naslovna numera najavila njegov drugi studijski, ali i prvi standardni album. Album se u prodaji pojavio u junu 2008. godine za izdavačku kuću Goraton.

Sa aktuelnog CD-a Željko je publici predstavio čak 5 video klipova (Samo moja, Kad si s njim, Ne trebaš mi, Sva od sna, Ne verujem ja ).

Krajem godine stigla je i definitivna potvrda kvaliteta Željka Vasića, koji je zahvaljujući jednom od najprodavanijih izdanja u 2008. poneo titulu Pop pevača godine na Radijskom festivalu.

Na manifestaciji Beogradski pobednik, održanoj u februaru mesecu, Željko Vasić je osvojio nagradu za najboljeg pop pevača i najbolji pop album u protekloj godini. Dok su se nizale nagrade, koncerti i uspesi, Željko je istovremeno i vredno radio na novim pesama koje su ostavile veliki trag u srpskoj pop muzici.

Tokom 2012. Željko Vasić je objavio hit singlove “Zanjiši kukovima”, “Voli me i ne voli me”, “Željo moja jedina”, a album”Letnji intemezzo” objavljuje 2013.

Brojne nagrade i koncertne turneje obeležile su proteklih nekoliko godina Željkove karijere, a u maju 2016. izdavačka kuća Pop music objavila je album „Nema dalje“  i CD sa koncertom Željka Vasića iz Sava Centra.