Nedelja obeležavanja 144 godina postojanja Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“

Stevan Sremac

Najstarija niška gimnazija obeležava 144 godina postojanja, a početak proslave obeležiće se predstavom „Bog“, nastupom školskog hora i dodeljivanjem nagrada laureatima 23. novembra u Svečanoj sali „Sremca“.

Od ponedeljka škola organizuje razne manifestacije koje su u sklopu proslave skoro veka i po postojanja ove gimnazije. Profesori i učenici zamenili su klupe, održano je takmičenje u bacanju trojki, a u sklopu programa biće održan i Javni čas književnost, kao i Takmičenje u besedništvu.

Centralna manifestacija održaće se u Svečanoj sali izvedbom predstave „Bog“ po motivima komedije Vudija Alena. Školski hor nastupiće se sa delom svog repertoara, a nagrade će biti dodeljene pobednicima likovnog i književnog konkursa, kao i turnira u šutiranju trojki.

U četvrtak 24. novembra govoriće književnici Dejan Stojiljković i Vladimir Vučković, a 25. je rezervisan za takmičenje u besedništvu. Takmičenjem se završava obeležavanje godišnjice. Tema ovogodišnje besede je „Jer, pripovedač i njegovo delo ne služe ničemu ako na jedan ili drugi način ne služe čoveku i čovečnostiˮ. Istog dana je i proglašenje pobednika i uručenje nagrada najboljim govornicima.

Sve događaje prate mladi novinari ‒ članovi novinarske i multimedijalne sekcije, koji će ovih dana promovisati svoj novi broj časopisa, ali i svoj blog „Sremčeve priče”.