Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom „Konstantin Veliki“

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je sastanak sa Darkom Bulatovićem, gradonačelnikom Niša, i direktorom Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladicom Đurđanovićem, sa kojima je razgovarala o dosadašnjem radu niškog aerodroma i planovima za budućnost.

„Država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili su mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika“, izjavila je Mihajlovićeva.

Niški aerodrom da bude alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“

Potpredsednica Vlade istakla je da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u Aerodrom „Konstantin Veliki“.

„Vlada Srbije i grad Niš nastaviće da ulažu u ovaj aerodrom i ubuduće, jer on treba da bude alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“ kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti“, izjavila je Mihajlovićeva.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, zahvalio je potpredsednici Vlade na dosadašnjoj podršci, istakavši značaj daljeg ulaganja u razvoj niškog aerodroma.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: Ministarstvo građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture

„Aerodrom „Konstantin Veliki“ treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom „Nikoli Tesli“ i to smo danas dogovorili. U interesu države i grada Niša, a pre svega građana Srbije, jeste još bolja koordinacija sa resornim ministarstvom, beogradskim aerodromom i kompanijom „Er Srbija““, rekao je Bulatović.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, kao i izvršni direktor „Er Srbije“ Branislav Malović.

Global Digital Clinik