Nastavak sudjenja Goranu Džoniću za ubistvo porodice Đokić

saslušan
Foto: Marija Vučićević

U Višem sudu u Nišu sutra će biti nastavljeno suđenje Goranu Džoniću, vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravac, optuženom za teško ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, Goranove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije. Džonić je na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv, a na sutrašnjem glavnom pretresu moći će detaljno da obrazloži svoju odbranu.

Glavni pretres otvoren je za javnost, dok je na pripremnom ročištu javnost bila isključena. Na pripremnom ročištu Džonić je u tišini ušao u sudnicu sa lancima oko nogu i fasciklom u rukama, dok je sudska radnica donela obiman predmet sa optužnicom i dokumentacijom prikupljenom u istrazi.

Majka ubijenog Gorana Đokića i baka ubijene Lidije prisustvovale su pripremnom ročištu, a nakon toga je baka Stojanka izjavila da je teško podnela ponovni susret sa ubicom svojih najmilijih.

„Srce mi stade kada sam ga videla. Kakve oči ima, kakvu dušu ima, kako može da spava? Ja sam mu rekla: „Sram te bilo, kako si mogao da mi pobiješ najmilije“. On ćuti, ne sme da me pogleda pravo, nego gleda nekako ispod obrva“, rekla je baka Stojanka.

Đokić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i njihova kćerka Lidija nestali su 26. septembra 2021. godine nakon posete Goranovoj majci Stojanki, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac. Dvadesetak dana nakon zločina policija je uhapsila Gorana Džonića, njegove sinove Stefana i Milana i braću Aleksandra i Kostadina Milošević iz Moravca, koje je Džonić naveo kao saučesnike. Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora.

Džonić se, pored teškog ubistva, tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije.

Ovo suđenje izazvalo je veliku pažnju javnosti u Srbiji, a posebno u Aleksincu, gde su ubijeni Đokići bili poznati i cenjeni građani.

Global Digital Clinik