Narodna stranka u Nišu prikuplja potpise protiv Republike Kosovo

Promo plakat Narodne stranke Niš - Jedan potpis menja sve
Promo plakat Narodne stranke Niš - Jedan potpis menja sve

Narodna stranka će u subotu 28.jula, u periodu od 10 do 13 sati, otpočeti sa prikupljanjem potpisa protiv pravno-obavezujućeg sporazuma Republike Srbije sa ”Republikom Kosova”, na koje nas aktuelna vlast pažljivo priprema već duže vreme a koji bi, kako ističu, za cilj imao priznavanje njegovog članstva u Ujedinjenim nacijama.

U Narodnoj stranci ističu da su protiv ovakve politike jer bi se njome, kako kažu, Srbija trajno odrekla svog istorijskog, pravnog, ekonomskog, kulturnog i svakog drugog prava na Kosovu i Metohiji.

“Smatramo da je nedopustivo da buduće generacije trpe posledice tako pogubnog
političkog mešetarenja, koje je spremno da žrtvuje i prošlost i budućnost ovog naroda zbog navodne brige i ”ogromne odgovornosti” jednog čoveka, a zapravo lično preuzetih klijentskih obaveza čiji rok za izvršenje ubrzano ističe”, kažu u Narodnoj stranici.

Pored Niša, ova kampanja otpočinje u još tri najveća grada Srbije, da bi se kasnije
proširila i na sve veće lokalne i regionalne centre.

Štand u Nišu će biti postavljen ispred kancelarije Narodne stranke u Obrenovićevoj ulici, gde će svi zainteresovani moći da daju svoje potpise kao i predloge za dalje delovanje.

Aktivistima i simpatizerima Narodne stranke u kampanji ”Jedan potpis menja sve”, u Nišu će se pridružiti i Generalni sekretar Narodne stranke, Stefan Jovanović i prvi potpredsednik Miroslav Aleksić.

Exe-Net