Najbolji niški sportista Andrija Petković se takmičio sa evropskim plivačima

Najbolji niški sportista Andrija Petković
Najbolji niški sportista Andrija Petković

Najbolji niški plivač Andrija Petković predstavljao je Srbiju na Evropskom juniorskom prvenstvu održanom u Helsinkiju i na kome se oprobao sa evropskim takmičarima u tri discipline: 50m i 100m leđnim stilom, kao i u disciplini 100m kraul.

Takođe Andrija je bio član štafete na 4x100m i 4x200m kraul, a najbolji plasma ostvario je u disciplini 100m kraul, u kojoj je sa vremenom 52.25 zauzeo 35. mesto u konkurenciji 79 najboljih juniorskih plivača u Evropi.

U disciplini 50m leđnim stilom zauzeo 37. mesto sa vremenom 27.07, dok je u disciplini 100m leđnim stilom zauzeo 50. mesto sa vremenom 59.87.

“Zadovoljni smo Andrijinim nastupom na najvećem takmičenju u dosadašnjoj karijeri. Imao je prilike da se oproba  sa najboljim plivačima Evrope, a očekujemo još bolje plasmane  naredne godine u kategoriji starijih juniora”, kažu u PK “Sveti Nikola” Niš.

Osim Andrije, Srbiju je  predstavljalo još sedam plivača: Dušan Babić, Uroš Đoković, Boris Lačanski,  Nina Stansavljević, Milica Opačić, Dorotea Bukvić, Andrea Todorović.